8 станаха случаите на заразени с коронавирус в Плевен

Пореден – осми случай на заразен с коронавирус беше отчетен в Плевен. Това стана ясно на брифинга на Националния оперативен щаб, по време на който ген.-майор Венцислав Мутафчийски съобщи за още 21 нови случая на инфектирани с COVID-19 в България за 26-ти март.

Той уточни, че вече има два нови града – Кърджали и Хасково, в които има потвърдени единични случаи. Останалите са съответно - 13 в София, в Смолян - двама, в Плевен - един, във Велико Търново - един и във Варна - един.

Говорителят на Университетска болница „Д-р Георги Странски“ в Плевен Момчил Цветков уточни, че пациентката, установена на 26-ти март в Плевен е само носител на COVID-19 и е на домашно лечение. Той припомни и седмия случай на заразен в Плевен от миналия ден – около 60-годишен мъж, който се лекува в УМБАЛ“Д-р Георги Странски“.

Броят на заразените с коронавирус у нас достигна 264 души като към момента в страната като оздравели след две отрицателни проби са изписани вече общо 8 човека, стана ясно на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.  

Актуална информация за развитието на коронавируса в България и по света вижте в секция COVID-19 на сайта DNEWS.BG. 

Прочетете още