53- годишна жена е с опасност за живота след катастрофата вчера,40- годишният шофьор е задържан

Жена на 53 години е с опасност за живота  и настанена в Пирогов след катастрофата вчера.Около 17.00 ч е възникнало ПТП на кръстовището, образувано от улиците „Асен Златаров“ и „Е.Каранов“, между лек автомобил „Рено“ и лек автомобил „Ауди“. „Рено”-то е управлявано от 40-годишен кюстендилец, аудито е управлявано от 36-годишен кюстендилец. При произшествието са пострадали 5-ма – водачът и спътникът на „Рено”-то, водачът и двете пътнички в „Ауди”-то. Увредена е каменна ограда на частен имот, нанесени са сериозни щети на двата автомобила.

 Екип на РСПБЗН е оказал съдействие за извеждане от удито на водача и пътничка. Всички са закарани в ЦСМП.. Водачът на „Ауди”-то и 34-годишната пътничка са настанени за лечение в кюстендилската болница. Без опасност за живота са. 53-годишната пътничка в „Ауди”- то е закарана за лечение в столична болница с опасност за живота.

 На водачите на автомобилите е взета кръв за анализ за употреба на алкохол и наркотични вещества.40-годишният водач на лек автомобил "Рено“ е задържан с полицейска заповед за 24 ч в ареста на РУ Кюстендил, отказал е да бъде тестван с дрегер. Той е бил с отнето СУМПС. По случая е образувано досъдебно производство  в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Прочетете още