43 идеи за разходки край Варна (СНИМКИ)

„43 идеи за разходки край Варна“ е заглавието на статия, която донесе на автора й – варненката Росица Димитрова, приза на Годишните награди на Министерството на туризма в категория „интернет блог“.

Селекцията включва популярни забележителности като Аладжа манстир,Побити камъни, Мадарския конник и Чудните скали.  Представени са и по-малко познати обекти като параклиса в село Падина, крепостта Петрич кале и Трите Каи. Включени са  етнографски и екокомплекси край Варна. 

„Забележителностите около Варна не са никак малко, дори напротив – можете да прекарате седмица или две в разглеждането и обикалянето на района. От стръмни пътеки и панорамни гледки до скрити забележителности като параклисчето в село Падина, карайки само 1-2 часа от Варна, можете да откриете любопитни и прекрасни кътчета”, описва разработката си Димитрова. 

„В този гид съм ограничила всички разходки до максимум 2 часа каране в посока, за да е постижимо отиване и връщане до забележителностите за 1 ден без нощувка”. 

Преди 3 години варненката скочи от света на финансите и данъците в необятната вселена на фотографията. За себе си казва, че е селенофил - заради страстта си да наблюдава и снима луната. Споделя, че не тръгва на път без фотоапарата си.

„Седем романтични панорамни гледки във Варна” е друга нейна подборка. В друга статия в приключенския си блог изброява 30 неща, които ще станат във Варна веднага след изолацията.

Наскоро Росица Димитрова получи още едно признание - бе избрана за председател на Асоциацията на собствениците на туристически онлайн медии, която обединява 40 родни травел блогъри. 

Интервю с варненската пътешественичка ще откриете в аудио зоната.

Прочетете още