3 месеца затвор и 10 000 лв. глоба за мъж, нарушил карантината си

Той се прибрал през септември от Германия и в нарушение на предписанието посетил магазин

41-годишен мъж е осъден на три месеца затвор и 10 000 лева глоба за нарушаване на карантина, съобщиха от прокуратурата в Пловдив.

Той е признат за виновен за това, че на 10 септември миналата година в пловдивското село Христо Даново е нарушил предписание за поставяне под карантина на РЗИ-Видин и е напуснал посоченото място за пребиваване.

Районният съд в Карлово му е наложил наказание от три месеца лишаване от свобода при първоначален "строг" режим и глоба от 10 000 лева.

Установено е, че на 6 септември 2021 г. мъжът се връщал от Германия с лек автомобил, като преминал през ГКПП-Видин. При влизане в страната служители от РЗИ-Видин му издали предписание за поставяне под карантина за срок от 10 дни.

На 10 септември 2021 г. полицейски служители установили, че той е посетил хранителен магазин в селото. Обвиняемият е признал вината си. Той е осъждан. Определението на съда е окончателно.

Най-интересните разговори от ефира на Дарик слушайте в подкаста на радиото в Soundcloud Spotify, Apple Podcasts и Google Podcasts

Следете най-актуалното от деня на страницата ни във Фейсбук

Прочетете още