„24 часа“: Нинова е „оцеляващият Дукс“

Как пресата у нас видя образа на лидера на БСП дни след парламентарния вот у нас

Бурно реагира печатната преса у нас на трусовете в ядрата на БСП от деня след вота. Припомняме, че на 5 април лидерът на БСП Корнелия Нинова даде пресконференция, на която обяви, че Изпълнителното бюро на столетницата е подало оставка заради ниския резултат на изборите. Самата Нинова обаче нямало да се оттегли, „за да не хвърля партията в хаос“.

Цялото изпълнително бюро на БСП е подало оставка, Нинова не

Ден по-късно, двата най-тиражирани вестника у нас излязоха с описателни и красноречиви коментари, посветени на соц. лидерката. 

И докато главният редактор на в. „Труд“ Петьо Блъсков определи Нинова като „очевидно болна жена“, чийто случай е „медицински“, то в. „24 часа“ яростно защити лидера на БСП. 

В дълъг анонимен очерк всекидневникът припомня прякор на Нинова от гимнацията - „Дукс“ (вожд, водач), и коментира, че „тя продължава да доказва колко точен е бил този прякор“. „Тя пак изненада всички, поставяйки партията на първо място с ясното съзнание, че ще бъде жестоко критикувана за решението си“, пише още „24 часа“. 

Само преди няколко месеца, през януари, колегите журналисти от вестника, излязоха с подобен материал, отново анонимен, за най-големия опонент на Нинова - премиера Бойко Борисов. В богато илюстриран текст, озаглавен „Защо Бойко Борисов ту е с брада, ту без“, тогава „24 часа“ подробно описа състоянията и настроенията на министър-председателя. 

А предстои ли и портрет на новия ни премиер? Питаме от dnews с усмивка:))

Прочетете още