Последният държавен лидер, който не вярва в пандемията

21500 лв. са постъпили в дарителската сметка на Общината за пет дни

| България, Сливен

От 20 март  до днес в банковата сметка на Община Сливен са постъпили 21,500 лева. Сметката беше обявена във връзка с проявеното желание на фирми да се включат в борбата с COVID-19. 

Средствата ще бъдат използвани за заплащане за дезинфекцията на детските площадки, спирките и други невралгични точки в Сливен.

Кметът Стефан Радев благодари на всички дарители, отзовали се до момента за проявената отговорност и съпричастност в борбата със заразата. Всеки, който иска и има възможност, може да се включи в кампанията чрез дарителската сметка:

Общинска банка АД

BG 03 SOMB 9130 84 28713744

Община Сливен Булстат -000590654

Код за вид плащане:

44 51 00 – от страната

44 52 00 – от чужбина

Основание за плащане – дарение за борба с коронавирус

Междувременно на денонощния телефон се получават и насочват незабавно за обработване и предприемане на мерки средно 40-50 сигнала, предимно от граждани, по-малко от  неправителствени организации и най-малко от ведомства и фирми.

Над 70 % от въпросите са през деня и работното време, останалата част - гражданите звънят и през късните часове на денонощието, но има и единични в най-ранните часове на деня. Успоредно с тези въпроси, се подават и от друго естество, за които се смята, че са от компетенциите на общината.

Чуйте:

Прочетете още