21,4 % от учителите в Габрово пожелаха да се ваксинират

21,4 % от педагогическите специалисти и 11,4 % непедагогически персонал от област Габрово са заявили желание за ваксиниране срещу COVID - 19.  Процесът е отворен и записването ще продължи, докато тече ваксинацията на втората група по плана.

От Областна администрация уточняват, че в момента тече първа фаза от Националния план, в която попадат специалисти от лечебни заведения за болнична и извънболнична помощ, медицински специалисти по здравни грижи, лекари по дентална медицина, фармацевти, помощник фармацевти и др. помощен персонал. В областта са разкрити допълнителни специализирани имунизационни кабинети в СБАЛББ Габрово, Д-р "Теодосий Витанов“ – Трявна, МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ – Севлиево, както и ДКЦ - База 1 в Габрово.

Очаква се през февруари да стартира изпълнението на втора фаза, където попадат потребители и персонал на социални институции, педагогически специалисти и персонал на ферми за отглеждане на норки.

Според началника на Районното управление на образованието Георги Маринов актът на имунизация е индивидуален и доброволен. Да се говори за мерки, които да мвъзпрепятстват неваксинирани учители да влязат в час дори не би трябвало да се говори.

Полезна информация, актуални и проверени данни, научни публикации, както и отговори на най-често задаваните въпроси за ваксините, видеоматериали и статистика може да бъде открита в създадения специализиран раздел за ваксините срещу коронавирусната инфекция в Единния информационен портал за борба с COVID-19 https://coronavirus.bg/bg/vaccinations.

Прочетете още