172 легла за лечение на пациенти с COVID-19 разкриват четири болници в Габровска област

| България, Габрово

24 хил. са българите, които в момента се намират под домашна карантина. Общият брой на потвърдените случаи на новия коронавирус в България е 293, а броят на хоспитализираните е 99, като 53 от тях са настанени в болници в София

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев днес издаде заповед, с която определи лечебните заведения и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19.

В заповедта е посочено кои лечебни заведения извършват лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнено състояние и кои лечебни заведения обслужват пациенти с COVID-19 в състояние, изискващо интензивно лечение.

В заповедта е посочено и разпределението на болничните легла по лечебни заведения

Леглата за интензивно лечение в областта ще бъдат 17, седем в Габрово и шест в Севлиево в отделенията по Анестезиоилогия и интензивно лечение на многопрофилните болници за активно лечение.

В региона ще бъдат разкрити общо 155 легла за лечение и наблюдение на неусложнени пациенти.

МБАЛ "Д-р Тота Венкова" АД, Габрово в отделението по вътрешни болести ще има 45 легла и в отделение Инфекциозни болести - още 10.

Специабизираната болница за активно лечение на белодробни болести в Габрово в отделение "Пневмология и фтизиатрия", леглатата ще бъдат 40.

В Севлиево МБАЛ"Стойчо Христов" разкрива 24 легла в отделение "Вътрешни болести" и 10 легла в Инфекциозни болести.

В Трявна МБАЛ "Теодоси Витанов" ЕООД Трявна ще обособи 26 легла в отделението по вътрешни болести.

Медицинският персонал в лечебните заведения трябва да бъде осигурен с лични предпазни средства и да спазва стриктно хигиенните и противоепидемични мерки.

Прочетете още