1703-ма първокасници прекрачват прага на училищата в област Плевен

Общо 1703-ма са първокласниците, които в първия учебен ден ще прекрачат праага на училището. 189 са образователните институции, които ще заработят от 15-ти септември в областта, като от тях 103  са училищата, 78 са детските градини, 6 са Центровете за подкрепа за личностно развитие и два са Центровете за специална образователна подкрепа.

В пет от училищата в област Плевен ще продължат ремонтни дейности като те са съобразени с учебния процес и няма да са в негова тежест. 25 са от тази година иновативните училища като три от тях са начални, 9 основни, две са обединени, средните училища са 7, а професионалните гимназии са четири.

Всичките училища са снабдени със средства за дезинфекция, като е осигурена и топла вода в санитарните помещения на всичките учебни заведения.

Още подробности за готовността за посрещането на първия учебенн ден и протичането на образователния процес в област Плевен, чуйте в прикачения аудио файл, който подготви Николай Колев в разговор с Албена Тотева – началник на РУО - Плевен.

Прочетете още