16-годишен избран за играч на мача Спартак Вн-Септември Тервел

| https://dsport.bg/, Варна

Едва 16 годишният Велислав Боев, който играе като ляв краен бранител за "соколите", бе избран за играч на мача от 5-ия кръг на Североизточна Трета лига между Спартак Вн и Септември Тервел, завършил 3-0. На страницата във фейсбук на клуба бе публикувано интервю с ученика Вили Боев.

1. Поздравления за силното представяне на отбора и за индивидуалната ви игра в двубоя!
- Здравейте и благодаря за оценката! Мисля, че изиграхме един страхотен мач.
2. Избран сте от привържениците за играч на мача,това ласкае ли ви? И как би ви повлияло за по-нататъчното ви развитие?
- Благодаря на всички, които са гласували за мен и съм много радостен! Това може само да ме амбицира и да продължавам с добрата игра.
3. Силния отбора на Тервел изглеждаше много добре окомплектован и това държеше привържениците ви в напрежение, какво беше усещането на терена?
- Определено отборът на ФК Тервел ни затрудни много, но ние диктувахме играта през целия мач и мисля, че този двубой трябваше да се реши още първото полувреме, но не си вкарахме положенията -  малшанс. Искам да благодаря за страхотната подкрепа на нашите уникални фенове. Трябва да продължаваме да ги радваме.
4. Вие сте само на 16 години и вече сте титуляр в мъжкия отбор, какви качества е необходимо да притежава един млад футболист, за да пробие при мъжете?
- Ами да, на 16 години съм и се радвам, че започвам да играя все повече. За качествата трябва да си уверен в себе си, да тренираш усърдно и да даваш всичко от себе си, а когато по-големите и по-опитни футболисти от теб те подкрепят на терена няма от какво да се притесняваш. Дават ти спокойствие.
5. Юноша на клуба сте, кой забеляза вашите качества и на кого дължите преминаването ви в мъжкия отбор?
- Преди половин година, когато старши треньор беше Димитър Трендафилов ме извика на една тренировка с мъжете и на следващия ден направих дебют в Б група срещу "Нефтохимик" Бургас, но мисля че дължа развитието си на всички треньори през които съм преминал. Всеки ме е научил на нещо. Благодаря им!
6. Вие сте ученик, как осъвместявате двете отговорности - учение и тренировки?
- Трудно е, но без училище не може. Футболът и учението вървят ръка за ръка.

Прочетете още