11 са новите случаи с COVID - 19 в област Габрово

| България, Габрово

Единадесет души са новите потвърдени случаи на коронавирус в област Габрово. Данните на РЗИ – Габрово са към вчерашна дата, 4 август.

Пет мъже, работници в заводи в Севлиево, са дали положителна пробата за заразата, като с тях общо регистрираните случаи стават 41.

Освен тези случаите, са регистрирани два спорадични случаи в Габрово, други три в Севлиево, както и при един мъж от Трявна.

От новорегистрираните 11 положителни проби, две лица са хоспитализирани с грипоподобни симптоми, а при всички останали потвърдени с коронавирус се провежда домашно лечение, като хората са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

Изготвени са и връчени предписания до контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна изолация.

РЗИ Габрово информира, че на 04.08. има потвърден случай на COVID-19 при 3 годишно дете от ДГ „Радост“1 – Габрово.

Последното посещение на детето в детското заведение е било на 31.07. Считано от тази дата, контактните деца от групата и персонала ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна  домашна изолация. След изтичането на този срок, децата и персонала ще бъдат изследвани с PCR-тест за COVID-19 и ще бъдат допускани в детско заведение при отрицателен резултат.

Прочетете още